do 3 augustus: Reykjavík – Keflavík – Schiphol

Altijd weer die kriebels voor het reizen. Je zou toch zeggen dat ik er inmiddels een beetje gewend aan zou moeten zijn.  Robbert gaat ’s ochtends meteen op pad om de auto te wassen, zodat we hem netje kunnen inleveren. Het is nog best een beetje passen en meten om alles in de tassen te krijgen. We zijn de vorige zomerreizen, altijd met onze eigen oude Chevrolet Suburban uit 1973 op reis geweest, ofwel met de veerboot vanuit Denemarken via de Faeröer naar IJsland  (Seydisfjördur) ofwel door de auto vanaf Rotterdam naar Reykjavík te laten verschepen met Samskip. In de oude Chevy konden we altijd heel veel spullen meenemen en nu moet het gewoon in zes reistassen.

Stijn gaat al eerder met Isis naar 12 Tónar om IJslandse CD’s te gaan luisteren. Zodra Robbert en ik ook alles klaar hebben en de tassen in de auto liggen, gaan we nog even naar de muziekwinkel.  Zonder een bezoek aan 12 Tónar kunnen we Reykjavík eigenlijk niet verlaten en dat geldt ook voor deze keer.

Op Keflavík is het goed druk, maar we komen toch best snel  door de bagageafgifte en veiligheidscontrole. Na wat laatste snacks en drinken gaan we aan boord van het vliegtuig. Ik val al snel in slaap, zo gaat de vlucht lekker snel. Door Airportparking worden we ook snel naar onze eigen auto gebracht en in het donker rijden we naar huis. Ja, het DONKER, dat hebben we al lang niet meer gezien. Dat is even wennen.

Ons huis is nog vreemd leeg zonder onze hond Mos, maar die ga ik morgenochtend meteen ophalen. Iedereen zoekt vrij snel zijn eigen bedje op, hoewel…., bijna iedereen. Stijn heeft nog in de stad afgesproken met vrienden om  te gaan stappen in Rotterdam.  Ik hoor hem ’s nachts wel thuiskomen, maar slaap als een roos verder in mijn eigen heerlijke bed.

And so our story comes to an end!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *