wo 2 augustus: Reykjavík

Vanmorgen gaan we nog even op bezoek bij vrienden. We hebben gisteravond ook al pizza gegeten, maar soms ben je gewoon nog niet genoeg bijgepraat, dus op de koffie bij Edwin, Mirjam, Gisli en Brianna. Gezellig!

De rest van de dag staat in het teken van een beetje  door Reykjavík struinen, winkelen, ijs eten, genieten in de zon op ons balkonnetje en een afluitend etentje bij Sushi Social (vroeger Sushi Samba), een  bijzondere fusie van Japans en Zuid-Amerikaans eten en sfeer. Je ziet er veel IJslanders maar ook toeristen. Zeker een aanrader! Het fijne van ons appartement is, dat we eigenlijk alles lopend kunnen doen. We zijn vroeg gaan eten, dus we zijn ook redelijk vroeg weer terug, rond negen uur.

Ik vind het te vroeg om binnen te blijven zitten, zeker nu het licht met de laagstaande zon zo ontzettend mooi is. Ik maak in mijn eentje nog een extra rondje langs de Halgrimskirkja en Sólfar (betekent zonnereiziger) in de baai van Reykjavík, waar het helaas wat druk is door een foto shoot en meer mensen die deze mooie avond nog een wandeling maken. Ik vind het altijd heerlijk om alleen door de stad te wandelen en een beetje te fotograferen.  Ik maak mijn wandeling af langs Harpa en loop via de Laugavegur en 12Tónar (waar we morgen nog muziek gaan luisteren) terug naar het appartement met uitzicht op de Halgrimskirkja. De cirkel is weer rond, ook van onze reis. Het is langzaam tijd om afscheid te gaan nemen. Terug in het appartement proberen we de tassen zoveel mogelijk in te pakken. We hebben morgen de middagvlucht, dus dat betekent geen nachtelijke opbreekacties, zoals we vaak moeten doen voor de ochtendvlucht.

De laatste nacht gaat beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *