di 1 augustus: Reykjavík

Gisteravond heb ik nog een berichtje naar Elding gestuurd om te vragen of Robbert en Stijn morgenochtend mee kunnen op een zeevisexcursie om 11:00 en tijdens het ontbijt krijg ik meteen om 09:00 een telefoontje dat ze het heel leuk vinden als Robbert en Stijn mee komen vissen. Elding doet verschillende soorten excursies, zoals ‘whale watching tours’ en ‘puffin tours’. Toen wij begonnen met IJslandspecialist waren er in de haven twee kleine ticketbureautjes, waarvan er een van Elding was. Nu is er een hele rij met ticketbureautjes voor niet alleen zeevissen, walvis- en papegaaiduikerexcursies, maar ook om fietsen te huren. Ik hou wel van die bedrijvigheid in de ochtend. Ik ben met Robbert en Stijn meegelopen naar de haven om wat foto’s te maken van het begin van de excursie en om daarna in mijn eentje terug te lopen om foto’s te kunnen maken.

Robbert en Stijn hebben er zin in samen, maar hebben eigenlijk weinig zin om voor mij op de foto te gaan. Ik kan me dat ook wel voorstellen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ze hebben de opdracht om ook wat foto’s te maken tijdens het zeevissen, want ik ga vanmiddag met Isis en Felix paardrijden. Julius heeft in beiden geen zin, maar gaat wel met mij mee naar de paarden.

Als ik door Reykjavík loop, maak ik van van een bepaald thema foto’s, vandaag zijn het de uithangborden in de Laugavegur, de belangrijkste winkelstraat van Reykjavík. De stad is altijd heel kleurig en levendig en nu vallen vooral de vele bouwprojecten op. Er worden hotels gebouwd en panden opgeknapt of omgebouwd naar een nieuwe bestemming. Het is duidelijk dat er veel veranderd door het groeiende toerisme.  Wij zijn in ieder geval blij, dat we nog steeds in staat zijn ook de hele stille stukjes IJsland te vinden!

Het is wederom echt lekker weer, dus zowel ideaal voor het vissen als voor het paardrijden. Wij doen een korte tour van 1,5 uur bij Ishestar, de Lava Tour, die je uiteraard gewoon bij ons kunt boeken, zoals iedere paardrijdtour van Ishestar, zowel de dagtochten als de meerdaagse tochten. Isis zou wel liever een langere tour doen, maar ik vind 1,5 uur wel okay.  Een volgende keer mag ze ook alleen op een langere tocht van 3 uur meer. Ze heeft intussen zo vaak op IJslanders gereden, dat dit geen probleem meer mag zijn. Ook Felix heeft veel plezier trouwens.  De groep begint wel wat groot (help!) maar na 10 minuten wordt de groep opgedeeld in echte beginners en in snellere ruiters. Nu ben ik zeker geen hele geoefende ruiter, maar kan het intussen wel een beetje. In de snellere groep gaan we ook in galop en als je wilt mag je ook de tölt proberen. Deze gang is speciaal voor IJslanders. Doordat het zo weinig heeft geregend en de zon veel heeft geschenen is de route wel erg stoffig…, het is ook nooit goed, haha.  We rijden door een uitgestrekt lavaveld met mooi uitzicht en leuke paadjes. Heb je wat meer ervaring zou ik kiezen voor Viking Tour, je bent dan de hele dag onder de pannen en komt door een heel mooi landschap.

Nu gaan we eerst een hapje eten met vrienden.  Robbert zal nog meer vertellen over het zeevissen als we weer terug zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *