ma 31 juli: West-IJsland – Reykjavík

Op naar Reykjavík!

Vandaag staan er weer eens wat organisatorische zaken op de agenda, maar uiteraard ook genieten van Reykjavík.

Alle spullen moeten weer ingepakt worden en het huisje netjes achtergelaten. Dit keer hebben we een huisje waarbij de schoonmaak erbij besteld kan worden en dat hebben we voor het gemak deze keer dan ook gedaan. We zijn van plan om straks nog in Borgnarnes te gaan zwemmen, maar dat ligt een beetje aan ons vertrektijdstip. Het zwembad in Borgarnes ligt op een rots met uitzicht over de zee en heeft fantastische glijbanen. De zon staat al aan een strakblauwe hemel, dus het scenario is passend. Er liggen slechts nog vier kinderen in diepe slaap…

De voorbereidingen die gedaan konden worden, zijn af dus ik ga zo nog even in de zon beginnen in een nieuw boek. Ik heb er zowaar al twee helemaal uit, ondanks het volle programma. Na iedere vakantie neem ik me voor om thuis ook weer meer te gaan lezen, maar op de een op andere manier kom ik er dan niet genoeg toe. Vast herkenbaar voor velen.

Je merkt hier al, dat de aanwezigheid van elektriciteit er voor zorgt dat iedereen meer op zichzelf is. In het hoogland en tijdens de huttentocht in het oosten waren we eigenlijk gewoon op elkaar aangewezen voor de gezelligheid. Nu zijn we alweer iets meer (dat geldt voor sommige in het gezin meer of juist minder!) zes individuen die ook dingen samen doen. Nu is het voor een gezin van zes personen soms best een uitdaging om zoveel dagen bovenop elkaars lip te zitten, maar ik vind het toch belangrijk en waardevol dat we deze belevenissen met elkaar hebben gedeeld de afgelopen drie weken.

Nu is het tijd voor de zon en mijn boek, anders zijn de kinderen al wakker voor ik heb kunnen lezen, haha.

Ik begin dit keer met een foto van gisteravond. Ik ben rond middernacht gaan slapen en heb toen nog deze foto gemaakt. Robbert en Stijn waren nog druk aan het puzzelen. Zelden heb ik zo’n moeilijke puzzel gezien! Met pijn in zijn hart heeft Stijn de puzzel onaf vanmorgen terug opgeruimd in de doos, onaf… Heel erg irritant dat het niet meer is gelukt. Maar Reykjavík roept en we moeten voor 12:00 het huisje uit.

De dag is stralend begonnen en stralend geëindigd, nog een echte zomerdag als lekker toetje bij deze toch al zeer bijzondere reis. We hebben vanmorgen zoveel mogelijk genoten van het lekkere weer op de veranda (Robbert in de hot pot en ik lezend in mijn boek) en daarna zo makkelijk als mogelijk alle spullen gepakt en op het dag van de auto geladen.  Rond om de auto staan de uitgebloeide lupines. Aan het begin van de reis zagen we zo nog overal blauw-paars langs de weg, nu zie je eigenlijk alleen nog de planten met de zaadjes in het veld. We hebben er een paar voor thuis meegenomen. Wie weet wordt het wat.

In het zwembad van Borgarnes hebben we al vaker gezwommen en bij zulk mooi weer laten we ons dat vandaag zeker niet ontzeggen. De rit ernaar toe is al prachtig, met een weg langs mooie boerderijen en achter ons de Langjökull, spierwit glimmend aan de horizon. In het zwembad is het helemaal niet druk, sterker nog je begrijpt nauwelijks dat er niet meer toeristen zijn die van dit heerlijks willen genieten. Er zijn bijna alleen maar IJslanders en het grote ‘wedstrijdbad’ hebben we lange tijd voor ons alleen. De zwembaden op IJsland zijn allemaal echt lekker warm en dit keer is het ook gewoon meer dan warm genoeg om te liggen zonnen. Wat een luxe! Iedereen geniet ervan.

Van Borgarnes naar Reykjavík schittert de zon over de oceaan en doordat het zo helder is kun je de Snaefellsjökull majestueus zien liggen. We gaan via de tunnel onder Hvalfjördur door, de snelste route. We verheugen ons op Reykjavík. We hebben drie nachten een appartement in hartje centrum en zo is een ieder redelijk vrij om deze stad te beleven op de manier die het beste bij hem past. Isis, Felix en ik gaan morgenmiddag paardrijden.  Robbert gaat waarschijnlijk vissen en als er iemand een keer gewoon niets wil doen, dan kan dat ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *