di 11 juli: Reykjanes – Vík

Vandaag zijn we met prachtig weer opgestaan.  Wat een heerlijk gevoel is dat, die kraak heldere lucht, met de warmte van de zon en een fris windje. Typisch IJslands. Via Krysuvikerberg en Seltun zijn we naar Reykjavík gereden om daar onze kampeerspullen op te halen bij Edwin.  Na een ijsje is het rond half twee toch echt tijd om op pad te gaan. Het is prachtig buiten, de zon schijnt en het is zomers warm. In Selfoss doen we onze boodschappen voor de komende dagen. Morgen willen we vroeg vertrekken en supermarkten gaan vaak pas na 10 uur open.

Omdat wij al vaak deze route langs de zuidkust gedaan hebben,  zullen we niet langs alle bezienswaardigheden gaan.  Ondanks dat we er al vaak geweest zijn, is het toch vreemd om de Seljalandsfoss en de Skogafoss letterlijk links te laten liggen.

Aangekomen in ons guesthouse, pakken we de tassen toch weer helemaal om. In het hoogland hebben we niet alles nodig en dan is het wel zo prettig,  dat je alleen die tassen/rugzakken uit de auto hoeft te halen. Uiteindelijk klopt de mis en place weer en gaan we een hapje eten in Vík en bezoeken we op te terugweg Dyrhólaey.  Het was een super eerste dag, tijd om te gaan slapen!

Om jullie wel een idee te geven wat er allemaal mogelijk is heb ik een overzicht gemacht:

Reykjanes: dit mooie gebied wordt vaak ten onrechte overgeslagen, ondanks dat bijna iedereen hier zijn reis start.
Golden Cirle: Þingvellir, Geysir Gullfoss
Watervallen: Seljalandsfoss en Skogafoss
Westmaneilanden: deze eilandengroep werd in 1973 troffen door een vulkaanuitbarsting, ook wel het Pompeï van het Noorden genoemd. 

 

 

 

2 gedachten over “di 11 juli: Reykjanes – Vík”

  1. Wij denken nog altijd met veel genoegen en heimwee terug aan de onze IJslandtrip in 1999. Door jullie knowhow werd het een fantastische belevenis.

    1. Dat is leuk om te horen Ellen!Wij vertrekken nu naar Laki. Gek genoeg ben ik daar zelf nog niet eerder geweest.

      Groetjes,
      Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *