wo 26 juli: vakantiehuisje noord

Het is inmiddels 09.15 uur en iedereen ligt nog te slapen. Vandaag is onze eerste planloze dag van de vakantie en dat hebben we nodig, dat is duidelijk. Ik ben helaas niet zo goed in lang slapen, dus ik heb al koffie gezet en wat foto’s van gisteren bekeken. Dit soort momenten zijn zeer geschikt om te gaan schrijven. Het gaat bijna automatisch, want de woorden en zinnen vormen zich vanzelf in mijn hoofd en dan kan ik bijna niet anders dan gaan schrijven. Aangezien het een dag zonder plannen is heb ik alle tijd. Vaak moet het plaatsen van foto’s zo snel gebeuren, dat ik helemaal niet de tijd heb om ook foto’s en filmpjes van de anderen van de bewuste dag te bekijken. Ik zeg wel eens voor de grap dat het maar goed is dat ik het blog schrijf anders zouden mensen denken dat ik er niet bij ben. Ik sta zo goed als niet op de foto. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want als ik ga kijken op de telefoons van de kinderen en van Robbert kom ik mezelf wel tegen.

Gisteren was echt een ongewoon warme dag. Tot middernacht bleef de lucht wolkenvrij en kon je in T-shirt en korte broek buiten zitten. Vandaag belooft het weer een mooie dag te worden, de lucht is strakblauw en de zon staat alweer aardig hoog aan de hemel, nog net niet boven de bomen. Nu ga ik eerst maar eens verder met de dag van gisteren beschrijven.

De dag is nu bijna voorbij. Op Facebook kwam vandaag een bericht voorbij dat we een warmte record hebben in het Fnjóskadalur! Wat een goeie keuze voor een rustdag. Ik kan jullie dan vandaag ook niet veel meer tonen dan wat familiekiekjes. We hebben spelletjes gespeeld, in de met lauwwarm water gevulde hot pot gezeten, lekker gegeten en gedronken en de dag afgesloten met z’n allen in de hot pot, dit keer wel met warm water. Een deel van de spullen staat inmiddels weer ingepakt, want morgen rijden we door naar Siglufjördur. In dit stadje waar vroeger de haringvisserij floreerde, slapen we een nacht voordat we verder gaan naar het westen. Wat hebben we ongelofelijk geboft met de afgelopen vier mooie zomerdagen. Vanuit dit huisje kun je als je goed kijkt de huisjes van de buren aan weerszijde zien, maar daar was de afgelopen dagen niemand. Zoveel privacy op zo’n mooie plek is wel uitzonderlijk. We hebben zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de hot pot, de sauna en de buitendouche. Ik verheug me er nu al weer op om morgen de dag te beginnen onder de douche in de buitenlicht met de fluitende vogels om me heen. Dit huisje gaan we onthouden. We gebruiken het al veel voor onze reizigers, maar ik wil hier zelf ook gewoon weer naar terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *