do 27 juli: vakantiehuisje noord – Siglufjörður

Nadat we vanmorgen het huisjes netjes opgeruimd en schoongemaakt achtergelaten hebben en ‘tot de volgende keer’ hebben gezegd (en één keer terugrijden omdat ik na 100 meter bedenk dat ik niet onder de banken gekeken heb en een slaapmasker niet heb kunnen vinden) rijden we mét kwijt gewaand slaapmasker naar onze volgende bestemming. Ik heb dat helaas altijd…, als we net op weg zijn doen mijn hersenen een soort inhaalsprint en dan ga ik twijfelen of ik wel alles heb of er schiet me nog echt iets zinvols te binnen. Erg irritant, maar het gezin is er inmiddels aan gewend en kijkt niet meer op van een kort ritje heen en weer. Ik ben in ieder geval erg blij dat ook juist dit fijne slaapmasker met ons mee in de auto naar de Siglufjördur gaat.

De rit is eigenlijk maar kort. We vertrekken rond 12:00 uur en maken voor Dalvík nog een kleine D-tour het Svarfadarsdalur in, een zeer mooi en zeer vruchtbaar dal met heel veel koeien (helaas niet op de foto) en grote boerderijen omringd door mooie bergen waar in de winter erg veel geskied wordt. In Dalvík zelf eten we vissoep bij één van de leukste eetcafeetjes van IJsland (vind ik dan) ‘Gisli, Eirikur, Helgi’ , en rijden daarna in alle rust verder door naar Siglufjördur. Dit keer geen walvisexcursie bij onze vriend Freyr van Arctic Sea Tours.  Wat ons betreft ook de leukste plek om walvissen te gaan kijken, kleinschalig, persoonlijk en een hele aardige kapitein! We zien Freyrs boot de Draumur wel varen in het fjord. We speuren het fjord nog even af naar walsvissen maar helaas zien we er geen een, we zijn al te ver weg. Eigenlijk waren we van plan om vandaag ook nog te gaan zwemmen in Ólafsfjördur, want daar is een tof buitenzwembad met een waanzinnige glijbaan, maar iedereen wil dit keer graag door naar het hotel. We hebben voor één nacht een lekker luxe hotel geboekt ‘Sigló’ in de haven van Siglufjördur. Het is werkelijk van alle gemakken voorzien.  In ieder geval hele goeie wifi en binnen no time heb ik dan ook de afgelopen dagen van het blog geplaatst. Daarnaast zijn er ook heerlijke bedden, een grote hot pot, een sauna en vooral een erg goed restaurant. We (eigenlijk Robbert) hebben deze vakantie al zoveel zelf gekookt, dat we het ons vanavond goed laten smaken. Het is inmiddels bijna middernacht en voor het eerst ben ik online helemaal bij met mijn blog. Dat vind ik wel een erg fijne gedachte en dat slaapt vast erg goed. De kinderen verheugen zich nu al op het uitgebreide ontbijt van morgenochtend. Ik verheug me nu vooral op een lekker bed. Welterusten en tot snel weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *